ФАКТИ ЗА ЗДРАВСТВЕНИТЕ ПРИДОБИВКИ ОД ГОЏИ

Поради богатството од хранливи состојки, ова супериорно овошје има навистина широк спектар на делување. Еве како гоџи влијае на здравјето:

 • го зајакнува имунолошкиот систем,

 • го забавува процесот на стареење,

 • дава сила и енергија,

 • спречува леукемија и други карциноми,

 • спречува болести на срцето и крвните садови,

 • има антибактериски и антивоспалителни својства,

 • ја подобрува плодноста кај жените,

 • го подобруваат квалитетот на спермата,

 • го подобрува видот,

 • ја подобрува циркулацијата во целиот организам,

 • штити од појава на дијабет,

 • ја зголемува еластичноста и влажноста на кожата,

 • служи како афродизијак.

Гоџи е храна и лек за долг век! Доволни се 10-30 gr дневно, за да уживаме во здравствените придобивки на ова овошје.