Органскиот сок од јаболко е вистинска мала ризница од состојки кои позитивно влијаат на нашиот организам: витамини C, A, E, B1, B2, B6, бета-каротен, диетални влакна, минерали, калиум, калциум, фосфор, магнезиум и железо. Благодарение на високиот процент на јагленохидрати, посебно фруктоза (овошен шеќер) и глукоза (гроздов шеќер), го снабдува организмот со енергија, го спречува заморот и губењето концентрација.

Нутритивни вредности на 100 ml сок:

  • Енергија: 56 kcal/234 kJ
  • Масти: 0,00 %
  • Јаглехидрати: 13,50 %
  • Влакна: 0,27 %
  • Протеини: 0,39 %
  • Сол: 0,035 %