Комбинацијата на гоџи и јаболко, претворена во сок со неспоредлив вкус, е вистинска ризница од состојки кои позитивно влијаат на нашиот организам. Поради богатството од хранливи состојки, гоџито има навистина широк спектар на делување: го зајакнува имунолошкиот систем, го забавува процесот на стареење, дава сила и енергија, спречува леукемија и други карциноми, спречува болести на срцето и крвните садови, има антибактериски и антивоспалителни својства, ја подобрува плодноста кај жените, го подобруваат квалитетот на спермата, го подобрува видот, ја подобрува циркулацијата во целиот организам, штити од појава на дијабет, ја зголемува еластичноста и влажноста на кожата, а служи и како афродизијак.

Нутритивни вредности на 100 ml сок:

  • Енергија: 58 kcal/243 kJ
  • Масти: 0,00 %
  • Јаглехидрати: 14 %
  • Влакна: 0,35 %
  • Протеини: 0,44 %
  • Сол: 0,04 %